Zkuste jíst jinak, dokud je čas

Zkuste jíst jinak, dokud je čas

Chcete mít úspěch, dobře vypadat a být zdraví? Pak pro to musíte něco udělat. Změna celého vašeho života může záležet na tom, co jíte. Neboť jsme to, co jíme, co dodáme našemu tělu, aby mohlo fungovat. K lepšímu nebo k horšímu, jak sami chceme, protože záleží jen na nás. Jen naše pevná vůle rozhodne o našem zdraví a tím i o spokojeném životě. Používejte takové potraviny, které jsou skutečně zdravé. Potom žádnou zázračnou dietu potřebovat nebudete a hlavně nebudete potřebovat ani lékaře.


chléb s vajíčkem a rajčaty.jpg


CO JE OPRAVDU ZDRAVÉ


Rozhodně ne to, co nám podstrkují v supermarketech. Zdravé potraviny je třeba hledat, ať již většinou v zastrčených koutcích zdravé výživy nebo na internetu. Že to přijde pěkně draho? Hodnota je vždy víc než cena a stonásobně se vrátí. Až bychom vážně onemocněli, třeba cukrovkou nebo nás postihla mrtvice či infarkt, potom nás léčba, speciální dieta a lékařské pomůcky až do konce života přijdou na mnohem více peněz.


Zdraví je největší hodnota, je to svoboda a nezávislost a do něj je třeba investovat.


 plátky másla.jpg


Vyberte si správně


Kupujeme-li běžnou pšeničnou mouku, zaděláváme si na obezitu se všemi jejími následky. Je třeba ji nahradit jinou a že je jich nepřeberné množství: špaldová, manitoba, semola, pohanková, žitná či ječná obsahují množství enzymů a látek, jenž naše tělo potřebuje.
hnědý cukr.jpg


Omezte bílý cukr! S kombinací s nesprávnými tuky je to přímo zabiják. Zdravěji lze sladit hnědým nebo třtinovým nerafinovaným cukrem, javorovým sirupem a nejzdravěji Xylitolem, cukrem březovým..


Z tuků je třeba odstranit margaríny a ztužené tuky, jenž poškozují cévy i všechny vnitřní orgány a vrátit se k máslu, nejlépe přepuštěnému a k sádlu. Mléko pijte, ale vždy jen s označením čerstvé, nikoliv trvanlivé a vajec se nebojte. Obsahují životně důležitý lecitin a jejich škodlivost je pouhým vědecko-lékařským omylem už z 80. let minulého století!


Zkuste jíst jinak, dokud je čas
Ohodnoťte příspěvek
Comments are closed.